Ocean Song xx

Ocean Song xx

Minä

Ocean Song xx

Comtesse

Koirat

Kyynel

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Pohdintoja työelämästä

Olen alkanut harkitsemaan vakavasti uran/työpaikan vaihtoa. Syynä se, että tämä epäsäännöllinen kolmivuorotyö (jaksotyö) on alkanut viemään voimani aivan totaalisesti. Tuntuu, että nämä työvuororytmit joita meidän työpaikassamme teemme, pahentavat tätä kokonaisvaltaista uupumusta ja liian vähät vapaapäivät yövuoroista toipumiseen eivät enää riitä minulle.

Nuorempana jaksoin ja jopa tykkäsinkin näistä epäsäännöllisistä työajoista sekä hassusta työrytmistä, jolloin väliin ollaan vain pari hassua päivää töissä ja välillä sitten tehdään pidempiä työputkia. No enää en ole nuori ja tunnun jopa kaipaavan säännöllistä rytmiä elämääni.
Olen huomannut vanhenemisen myötä väsymyksen iskevän kroppaan enemmän, rytmien kääntely on todella paljon vaikeampaa kuin aimmin ja muistini ei todellakaan ole nykyään mitenkään hyvä.

Kuitenkin tästä työstä maksettava korvaus antaa minulle mahdollisuuden pitää hevosta, omakotitaloa ja kunnollista autoa. Enkä toisaalta tällä koulutuksella tulisi saamaankaan saman palkkaluokan päivätöitä. Mikä siis eteen kun oma jaksaminen alkaa olla loppu, mutta en toisaalta ole valmis luopumaan elämisen tasosta?

Ajatus opiskelemisesta kävi myös mielessä, mutta en vieläkään ole päättänyt mitä minusta tulee aikuisena enkä siis yhtään tiedä mitä opiskelisin. Entä jos opiskelen alaa, jolla ei tulevaisuudessa olekaan töitä tarjolla? Pelottavalta tuntuu myös ajatus siitä, että opiskelun aikana miulla ei olisikaan varaa pitää hevosta, se kun ei ole ihan halpaa hommaa. Työn ohella opiskelu näillä työvuoroilla ei todellakaan innosta kun nyt jo väsymys on välillä aivan totaalista.
Voi kunpa jostakin saisi vastaukset kaikkiin kysymyksiin ja taivaalta tippuisi suuren suuri rahatukko, jotta voisin lopettaa kamalan kolmivuorotyön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti