Ocean Song xx

Ocean Song xx

Minä

Ocean Song xx

Comtesse

Koirat

Kyynel

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Ajankäytön hallintaa

Huh huh; tämä kolmivuorotyössä käynti, omakotitalo, kaksi koiraa ja hevosharrastus muodostavat ajankäytön suhteen sellaisen dilemman aina talvisin, että jaksan hämmästellä aina uudestaan ja uudestaan niitä hevosen omistavia ratsastavia ystäviäni, joilla on vielä lapsikin tuossa yhtälössä mukana!
Kun itselläni iltavuoro alkaa jo klo 12 (ja kestää klo 22 asti), niin aamupäivään ei todellakaan jää yhtään ylimääräistä aikaa vaan ihan minuuttiaikataululla mennään. Ja kun niitä iltavuoroja sattuu kolme tai neljä peräkkäin, on elämä yhtä tukka putkella juoksemista.

Esim. tänään vauhti oli päätä huimaava: puoli kahdeksalta herätys (eilen olin klo 22 asti töissä, joten pääsin nukkumaan lumitöiden jälkeen klo 23:30), nopeat aamukahvit, koirat pissalle ja autoon, nilkka suorana lähimpään kauppaan (joka meillä on siis 20 km päässä), kauppaostokset suoritettu juosten, kaahaten kotiin, koirat tarhaan siksi aikaa kun puran kauppakassit, takkaan tulet, tallille laittamaan hevoselle ruuat, lääkkeet ja siivoamaan karsina, vauhdilla kotiin (klo tässä vaiheessa 11:10), koirat tarhaan ja uunin pelti kiinni, suihkuun, eväiden teko, koirat sisälle ja tuhatta ja sataa työmaalle! Ja siis tänään koirat jäi lenkittämättä; yleensä ennen iltavuoroa teen niiden kanssa tunnin lenkin, jotta ovat tekemättä pahojaan. Nythän en ratsastanut hevosta, joten miten hemmetissä saan tulevaisuudessa senkin vielä tuohon hektiseen aamupäivään mahdutettua?!
Ja hei, minulle tuo kauppojen aukiolon vapautuminen sattuu vallan mainiosti, saatan jopa lähteä sinne kauppaan iltamyöhällä.
Joku siellä kyselee, että eikös minulla ole se mieskin... On on, mutta koska hän on yrittäjä, tekee hän vielä pidempää päivää kuin minä, joten usein nämä arkipäivän askareet hoidan minä.

Kesäisin on jotenkin helpompaa; kai se valoisuus auttaa siinäkin asiassa ja tuntuu ettei unentarve ole niin suuri kuin talvisin. Eikä kesällä tarvitse lämmittää taloa, joten senkin ajan voi käyttää johonkin muuhun.
Enkä kyllä tiedä onko tavallista virka-aikaa tekevällä yhtään sen enempää aikaa, mutta ainakin työpäivät ovat lyhyempiä kuin itselläni.

Olisikin mielenkiintoista kuulla miten muut saavat aikansa riittämään työn, kodin ja harratuksen yhtälössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti