Ocean Song xx

Ocean Song xx

Minä

Ocean Song xx

Comtesse

Koirat

Kyynel

perjantai 25. joulukuuta 2015

Oireilua ja lisää ihmettelyä

Tessan oireita ovat irvistely kun laitetaan satulavyötä kiinni, irvistelyä kun kädellä silittää satulavyön kohdalta tai rinnasta ja ratsastaessa se ei halua liikkua tai korkeintaan kävelee. Ja siis nämä oireet tulivat kun T oli ollut Suomessa vajaat pari kuukautta. Ruokahalu sillä on hyvä eikä se ole laihtunut, se ei narskuta hampaita eikä sen karva ole mennyt huonoksi.
Nämä oireethan sopivat aika moneenkin "taudinkuvaan", mutta syötin Tessalle kuitenkin Antepsin -kuurin mahan suojaukseen. Tuntui, että se helpotti hiukan, mutta kuurin loputtua oireet taas vahvistuivat.
Keskustelin Tainan kanssa näistä oireista ja epäilyksistäni mahahaavasta ja päädyin antamaan Cavalor Gastro 8 Paste -kuurin vaikkei Tessa varsinaisesti kärsikään ruokahalun puutteesta. Tuota pastaa oli kyllä vaikea saada Tessalle suuhun; se ei varmasti maistu kovinkaan hyvälle jos hajusta pitäisi jotain päätellä.

Nyt T saa siis yrttejä, joiden tarkoituksena on puhdistaa maksaa ja munuaisia ja siten auttaa kaikkia sisäelimiä, myös suolistoa, toimimaan paremmin. Tessallahan nuo kiimat ovat olleet aika vahvat ja kivuliaat, joten toivotaan että yrtit auttaisivat myös niihin. Jotain vaikutusta yrteillä on jo ollut koska Tessan sonta on alkanut haisemaan. Kolmisen viikkoa siinä pitäisi mennä jotta voidaan nähdä yrttien oikeasti vaikuttavan.

Olen muuten laittanut merkille, että T huolestuu kovasti jos se joutuu olemaan yksin sisällä karsinassa tai ulkona tarhassa. Jotenkin tuntuu, että poni on sille vielä tärkeämpi kuin ruuna, joten täytyy alkaa treenaamaan myös yksinoloa. Ilmeisesti se on Hollannissa ollut isolla tallilla, jossa aina on joku ollut kaverina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti