Ocean Song xx

Ocean Song xx

Minä

Ocean Song xx

Comtesse

Koirat

Kyynel

perjantai 18. joulukuuta 2015

Sitten tuli Tessa

Seran kanssa sitten oli parempia ja huonompia päiviä. Joskus tuntui, että edistyimme huimaa vauhtia ja toisinaan taas otettiin takapakkia reilustikin.
Harrastaminen Seran kanssa oli mielenkiintoista, siinä näki konkreettisesti monissa asioissa edistymisen. Esim. Serahan tuli Suomeen erittäin huonoilla kavioilla ja kengättömänä. Ensin kasvateltiin kavioita ja sitten ajateltiin kengätä hevo. No, sepä ei ollutkaan mikään helppo projekti; todennäköisesti aikaisempien huonojen kokemusten takia Seraa ei saanut kengitettyä ilman rauhoitusta. Tästä ongelmasta päästiin kengittäjän vaihduttua ja loppujen lopuksi Sera saatiin kengättyä täysin ilman rauhoitetta.

Seran ratsastettavuus ei ollut mitenkään kehuttava, koska rakenteensa puolesta täykkärit on jalostettu laukkaamaan kovaa elikkä pitkässä muodossa siksi kaikenlainen muodon lyhentäminen oli vaikeata.
Esteitä en päässyt hyppäämään sen kanssa pieniä ristikoita lukuunottamatta. Oma ratsatustaitoni ei ollut niin hyvä, että olisin pystynyt viemään hevosta eteenpäin eikä valmentajien tai muiden Seran selässä käyneiden kommentit vaikeasti ratsastettavasta hevosesta yhtään helpottaneet. Siksi päätin, että Seran on aika päästä pois satulan alta, joko siitoshevoseksi tai mullan alle; ratsuksi en sitä kenellekään myisi. Sera sai uuden kodin ja vaikka sen myyminen olikin minulle vaikea paikka, on sen parempi olla kun se saa vain tehdä varsoja.

Seran myynnin jälkeen oli aika tyhjä olo; mietin olisinko voinut kuitenkin laittaa sen ratsutettavaksi tai olisinko voinut tehdä jotain toisin. Onneksi sain käydä puuhastelemassa kaverini hevoilla (kiitos Elina) enkä vieraantunut ihan täysin hevosmaailmasta. Seraakin kävin paristi katsomassa ja aina nousi kyyneleet silmiini kun sen näin...
No kerran sitten Seran katselureissulla kokeilin paria hevosta ei-tosimielellä ja toinen niistä vaikuttikin ihan kivalta, täysin toisenlaiselta kuin Sera. Se oli Tessa!

Tessa oli vast' ikään tullut Hollannista, jossa se oli joutunut odottamaan kuljetusta pari kuukautta ja se oli niin laiha ja lihakseton; aivan kuin Sera Suomeen tullessaan. Ei siis todellakaan mikään kilparatojen kaunotar! Se on kummallista miten hevonen päästetään tuohon tilaan, mutta ei mitenkään ainutlaatuista noiden ulkomailta ostettujen kesken.
Sovittiin myyjän kanssa, että mikäli Tessa menee ostotarkastuksesta läpi niin ostan sen. Jännittyneenä jäin odottamaan ostotarkastusta ja kyllähän se läpi meni, vaikka eläinlääkäri huomauttikin hevosen laihasta ja lihaksettomasta olemuksesta. Kotiin lähdettiin ajamaan polle kopissa heinää heinäverkosta ahnaasti riuhtoen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti