Ocean Song xx

Ocean Song xx

Minä

Ocean Song xx

Comtesse

Koirat

Kyynel

tiistai 5. tammikuuta 2016

Hermot menee

Nyt on sitten klinikka-aika varattuna Tessalle. Ajattelin, että nappaan trailerin perään tallille mennessä ja huvikseni kokeilen mitä T siitä tuumaa; jospa vaikka ei tarvitsisikaan tuskailla lastauksen kanssa...
Ja hitot!! Välittömästi traikun nähtyään T alkoi puhkua kuin sarvikuono sieraimet levällään ja kauhun pystyi näkemään silmistä. No siitä vain kävellään rauhassa kopin ohi jotta T huomaa ettei se nielaisekaan pientä hevoista. No way! Ohi kyllä mentiin, mutta sellasella ravilla ettei mamma meinannut keretä mukaan.

Miulla oli kopin silta alhaalla ja sen tajuttuaan T oli vähintäänkin sitä mieltä, että tuosta ei voi tie mennä kuin kurjuuteen, joten siihen suuntaan ei sitten katsotakaan. Yritin sitä siinä rauhallisena pyöritellä ja kaivelin taskusta jo namia, että voin palkita rennosta käytöksestä, mutta hevo päättikin paeta paikalta! Se vain nykäisi salamana itsensä oikealle eikä miulla ollut mitään mahkuja... Siellä se kirmaili pitkin peltoa kauhuissaan liinaa metrisotalla perässä viuhtoen.
Sain kantturan kiinni ja uudestaan kopin luokse. Eihän se mennyt kuin Strömsössä... T oppi tekniikan yhdestä kerrasta ja kampesi itsensä taas vapauteen. Juoskoon perkele, ajattelin, onpahan ainakin väsynyt eikä teutaroi enää. Miten väärässä minä olinkaan.
Nappasin hevon taas kiinni ja eikun traikkua kohti. Sama juttu; T juoksenteli kohta pitkin pihoja. Se onnistuu kääntämään itsensä niin salamana minusta oikealle, jolloin kontrolli menee hetkessä.
Loppujen lopuksi käveltiin pari kertaa trailerin ohitse ja jätin homman siihen. Olin aivan hikinen ja vitutti niin armottomasti, että onneksi ei ollut mitään teräasetta mukana; oltais syöty hevospaistia aika pitkään.

Nyt mietin seuraavaa siirtoa tuon lastausongelman kanssa. Peruuttaisinko kopin tarhaan ja antaisin Tessalle heinät sinne niin että jos se jotain haluaa syödä, olisi sen pakko uskaltautua sinne koppiin? Vai veisinkö kopin ratsastuskentälle ja päästäisin Tessan vapaasti sitä tutkimaan? Kenttä on kyllä iso ja voi olla ettei tuo turpaeläin mene sitä lähellekään. Vai lastaisinko ponin ensin kyytiin ja kokeilisi sitten Tessaa sinne viereen? Joka tapauksessa aika käy vähiin (oma vikani etten aloittanut lastausharjoituksia jo aiemmin) ja jollei T mene klinikka-aamuna kyytiin niin en takaa etteikö meiltä kohta löytyisi hevosen lihaa pakastimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti